Maltalaiset pastizzit – Maltese pastizzi

Vietin hiljattain ihanan kevätloman Maltalla ja hifistelin paikallista ruokakulttuuria oikein urakalla. Maltalta löytyy jos jonkinnäköistä pasteijaa ja kakkaraa, mutta ricotta-juustolla tai herneillä täytetyt lämpimät pastizzit ovat saarivaltion todellisia snack-helmiä. Niitä on myös erittäin helppo valmistaa itse, kuten tulette huomaamaan. Nämä pastizzit on täytetty ricotta-täytteellä. Ohjeet muunneltu maltabulb.com:in ohjeesta.

Ainekset (16 kpl):

300g ricotta-juustoa
2 munaa
Hieman yli kourallinen tuoretta persiljaa
50g juustoraastetta
500g voi- tai lehtitaikina
Mustapippuria, sitruunaöljyä, kuivattua chiliä, suolaa

Silppua persilja pieneksi. Sekoita ricotta-juusto, juustoraaste, munat, persiljasilppu ja mausteet kulhossa.

Leikkaa voi- tai lehtitaikinalevyt puoliksi ja ympyrän muotoon. Kauli niistä noin 9cm leveitä ohuita levyjä. Voitele reunat kananmunalla. Asettele ricottaseosta levyn keskelle, ja taita reunat kummaltakin puolelta keskelle, niin että täyte ei pääse valumaan läpi. Toista.

Voitele munalla ja paista uunissa 200°C n.30-40 minuuttia kunnes pastizzit ovat kauniin kullanruskeita.

A while ago I spent a lovely spring holiday on Malta. Was totally excited about the local food culture. Malta has a thing for savoury pastries and snacks, but the absolute cherry on top of the cake is a pastizzi. These warm puff pastry-ish snacks have a ricotta or pea filling and are really easy to make. I stuffed my pastizzis with a ricotta filling. The recipe is tuned from a maltabulb.com recipe.

Ingredients (16 pieces)

300g of ricotta cheese
2 eggs
Little over a handful of fresh parsley
50g of grated cheese
500g of puff pastry
Black pepper, lemon oil, dried chili and salt

Chop the parsley. In a bowl, mix the ricotta, grated cheese, eggs, parsley and seasonings.

Roll out the puff pastry thinly. Cut out circles, about 9cm in diameter. Egg wash the edges. Then put some of the ricotta mixture on one side of the circle. Then fold the pastry circle in half and seal the edges together.

Brush the pastries with some egg, and bake in 200°C for about 30-40 minutes, until the pastries have a lovely golden brown colour.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s