Chorizo ja vuohenjuusto empanadillat – chorizo & goat cheese empanadillas

Ihanat empanadillat! Tuparitarjoilujen tai illanviettojen supersuosikkeja! Nämä ihanat ilmeisesti alunperin Portugalin suunnalta lähtöisin olevat leivonnaiset ovat loistavia naposteltavia. Täytteenä voi käyttää melkein mitä vain, yleensä tapana on käyttää erilaisia lihoja, juustoja tai kasviksia. Ne voi myös tarjota kuumina tai kylminä, riippuen hieman täytteestä. Omista empanadilloistani tuli hieman turhan pulleita, mutta maultaan ne olivat erinomaisia!

Ainekset (n. 24 kpl)

500g voitaikinaa
100g kuorittua chorizo-makkaraa
Puolikas punasipuli
5 kirsikkatomaattia
100g vuohenjuustoa
Kourallinen tuoretta persiljaa ja basilikaa
1 kananmuna
Paprikajauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa sipuli, chorizo ja vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi. Poista tomaateista siemenet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kauli voitaikina ohueksi ja anna sen levätä muutama minuutti. Tämä estää taikinan kutistumisen seuraavassa vaiheessa. Leikkaa siitä ympyrän muotoisia levyjä (halkaisija n. 5-7cm).

Aseta ympyrälle pieni nokare chorizokuutioita, sipulia, tomaattia ja tuoretta persiljaa. Täytä 12 levyä näillä täytteillä. Täytä toiset 12 vuohenjuustonokareilla, sipulilla ja tuoreella basilikalla. Kostuta levyjen reunat kevyesti vedellä, ja taita ne puolikuun mallisiksi. Koristele ja kiinnitä reunat painamalla niitä haarukalla.

Vatkaa kananmuna ja sivele empanadillat sillä ennen paistamista. Paista empanadilloja noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Koristele paprikajauheella.

Ah, lovely empanadillas! These tasty pastries are the superstars of any social gathering. The empanadillas, originally from Portugal, are great snacks that can be filled with pretty much anything. Usual fillings include different sorts of meat, cheese ja vegetables. The can be served either warm or cold, depending a little on the filling of course. My empanadillas became a little puffier than intended, but they sure tasted delicious!

Ingredients (about 24 pieces)

500g of puff pastry
100g of peeled chorizo
Half a red onion
5 cherry tomatoes
100g of goat cheese
Handful of fresh parsley and basil
1 egg
Paprika powder

Heat up the oven to 200°C. Cut the onion, chorizo and goat cheese into small cubes. Remove the seeds from the tomatoes and cut them into small pieces. Roll out the puff pastry with a rolling pin. The dough should be fairly thin. Then, let it rest for a few minutes, as this will prevent the dough from shrinking in the next phase. Next, cut out circles of the dough (measuring about 5-7 centimeters in diameter).

Place on the pastry circle a few cubes of chorizo, bit of onion, pieces of tomato and fresh parsley. Fill 12 circles with these fillings. Fill the other 12 with goat cheese cubes, onion and fresh basil. Moisten the edges of the circles and fold them in half. Decorate and seal the pastries by pressing with a fork all along the edges.

Break the egg and mix it well, then brush the pastries with it. Bake the empanadillas for about 10-15 minutes, until they are golden brown. Decorate with paprika powder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s