Nyhtöpossua burgerissa – pulled pork burger

Viime postauksesta on aivan luvattoman kauan, joten nyt tarvitaankin tavallista herkullisempaa reseptiä herättelemään lukijakuntaa. Ihastuin tässä keväällä nyhtöpossun eli pulled porkin makuun testattuani sitä ravintolassa. Ideana on siis paistaa possu niin mureaksi, että se hajoaa käsiin, ja uittaa se herkullisessa kastikkeessa meheväksi ja suussa sulavaksi. Tämä possu vie kielesi mennessään.

Ainekset:

1,5-2kg porsaan kassleria tai lapaa

Kastike:
2 dl tummaa siirappia
1 dl fariinisokeria
1 rkl chilikastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 rkl inkivääriä (raastettuna)
2 valkosipulin kynttä
Merisuolaa ja mustapippuria
Rosmariinia

4 isoa moniviljasämpylää
Extra mature cheddaria
2 isoa tomaattia
Rucolaa
Majoneesia halutessa
Coleslaw-salaattia

Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Aseta porsaan kassler uunivuokaan ja hiero sen pintaan merisuolaa ja pippuria. Kaada possun päälle puolet kastikkeesta ja levitä sitä joka puolelle. Peitä vuoka foliolla. Anna paistua uunissa noin 4 tunnin ajan, kunnes liha hajoaa haarukalla revittäessä.

Anna possun jäähtyä hetki. Revi se pieniksi paloiksi kahta haarukkaa käyttäen. Kaada paistoliemi lopun kastikkeen sekaan ja keitä kattilassa parin minuutin ajan sakeammaksi. Sen jälkeen kaada kastike possun sekaan ja sekoita hyvin.

Paahda sämpylöitä parin minuutin ajan pannulla ja kokoa hampurilaiset. Alimmaksi majoneesia, siivu cheddaria, possua, tomaattia ja rucolaa. Nautiskele coleslaw’n ja oluen kanssa!

It’s been ages since my last post, so I decided to offer something extra delicious for you, my dear readers. Totally fell in love with the concept of pulled pork while having it in restaurant. The idea is to roast the pork for hours so that it falls apart and just melts in one’s mouth. This recipe is one to die for.

Ingredients:

1,5-2kg pork shoulder or neck

Sauce:
2 dl of dark syrup
1 dl of brown sugar
1 tbsp of chili sauce
1 dl rice vinegar
1 dl soy sauce
1 tbsp of fresh ginger, grated
2 garlic cloves
Sea salt ja black pepper
Rosemary

4 large multigrain bread rolls
Extra mature cheddar
2 large tomatoes
Rucola
Mayonnaise if you wish
Coleslaw

Heat the oven into 150°C. Mix the sauce ingredients in a bowl. Place the pork into an oven pan and rub it with sea salt and black pepper. Pour half of the sauce on top and make sure you get it all over the pork. Cover it with aluminium foil and bake in the oven for about 4 hours, until the meat falls apart when pulled with a fork.

Let the pork cool down for a while. Then pull it to pieces with two forks. Mix the dripping with the rest of the sauce and boil it for a couple of minutes in a kettle to thicken it a little. Pour the sauce on the pork and mix it well.

Roast the bread roll halves on a pan for a couple of minutes and assemble the burgers. On the bottom mayonnaise, a slice of cheddar, pulled pork, tomato and rucola. Enjoy with coleslaw and a lovely ale!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s