Välimeren lihapullat – Mediterranean meatballs

Jatketaan tälläkin kertaa välimeren keittiön suunnalla. Olen aina rakastanut näitä mausteisia välimeren lihapullia, jotka tuovat mieleeni Tunisian. Tunisialainen keittiö on kaikista tulisin Pohjois-Afrikan alueella ja sen huomaa myös tässä kastikkeessa.

Ainekset (9 isoa lihapullaa tai 18 pientä)

Lihapullat:
400g naudan tai karitsan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 muna
3 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia varsineen
2 tl paprikajauhetta
1 tl jeeraa
1 tl kuminaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl merisuolaa
2 rkl tuoretta persiljaa silppuna
4 rkl tuoretta minttua silppuna
1 tl timjamia

Kastike:
2 tl harissaa
1 punasipuli
Oliiviöljyä
370g tomaattimurskaa
1 tl merisuolaa
1 tl sokeria
Mustapippuria
1-2 dl vettä

Koristeeksi mintun- ja persiljanlehtiä

Silppua yrtit, kevätsipuli ja valkosipuli pieneksi. Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetki. Sekoita jauheliha joukkoon ja lisää muna. Lisää kevätsipuli, valkosipuli, yrtit, paprikajauhe, jeera, kumina, muskottipähkinä, suola ja timjami joukkoon. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi ja muotoile siitä joko isoja tai pieniä lihapullia.

Leikkaa punasipuli pieneksi. Paista sipulit öliiviöljyssä, lisää tomaattimurska ja vesi. Kastikkeesta on tarkoitus tulla melko löysää, joten vettä kannattaa lisätä tarpeen mukaan. Mausta kastike harissalla, mustapippurilla, suolalla ja sokerilla. Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna hautua 10-15 minuuttia. Tarkista, että ne ovat paistuneet kokonaan. Koristele juuri ennen tarjoamista mintun-ja persiljanlehdillä.

Tarjoa leivän tai couscousin kanssa.

Continuing my experimentation with the Mediterranean cuisine! I’ve always loved this type of spicy meatballs, they remind me of Tunisia and its wonderful cuisine. The Tunisian cuisine is probably the hottest in the region and one can taste that in this sauce as well.

Ingredients (9 large meatballs or 18 small ones)

Meatballs:
400g minced meat, beef or lamb
1 dl bread crumbs
2 dl water
1 egg
3 garlic cloves
2 spring onions (stems too)
2 tsp paprika
2 tsp cumin
1/4 tsp nutmeg
1 tsp sea salt
2 tbsp fresh parsley, chopped
4 tbsp fresh mint, chopped
1 tsp thyme (dried or fresh)

Sauce:
2 tsp harissa
1 red onion
Olive oil
370g crushed tomato
1 tsp sea salt
1 tsp sugar
Ground black pepper
1-2 dl water

Decorate with mint and parsley leaves

Chop the herbs, spring onions and garlic. Mix water with bread crumbs in a bowl and let it swell for a while. Mix in the minced meat, add the egg. Add the spring onions, garlic, herbs, paprika, cumin, nutmeg, salt and thyme into the mixture. Mix the dough well and shape it into small or large meatballs.

Chop the red onion. Heat up some olive oil in a pan and fry the onion. Add crushed tomato and water. The sauce is not supposed to be very thick, so consider adding water if necessary. Season with harissa, black pepper, salt and sugar. Add the meatballs carefully into the sauce and let them simmer for about 10-15 minutes. Do check that they are completely cooked through. Decorate with mint and parsley leaves just before serving.

Serve with bread or couscous.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s