Sitrus-valkosuklaajuustokakku – citrus & white chocolate cheesecake

Tämä taitaa olla toistaiseksi paras tekemäni juustokakku! Yhdistelmä on älyttömän raikas, mutta valkosuklaa tuo ihanaa makeutta kakkuun. Vinkki: gluteenittoman version tästä saa käyttämällä vain gluteenittomia keksejä ja suklaata.

Ainekset (10-12 hlö):

150 g digestive-keksejä
75 g voita

200 g sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria

200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
185 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
1 limen kuori
4 liivatelehteä

3 dl limen mehua
1-1,5 dl sokeria
Vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä

Limen kuorta
100g valkosuklaata

Murenna keksit pieneksi. Sulata voi ja sekoita se keksimuruun. Sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja esim. leivinpaperilla ja taputtele keksiseos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta sitruuna ja purista mehu. Sekoita rahka, vaniljasokeri, sitruunan kuori ja 3/4 mehusta kermaan. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna loppu sitruunamehu ja sulata liivatelehdet mehuun. Kaada ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla, ja kaada rahkaseos tasaisesti pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Sillä aikaa sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuustoon, lisää kerma. Raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää kuori ja 3/4 mehusta valkosuklaaseokseen. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna loppu limen mehu ja sulata liivatelehdet mehuun. Kaada ohuena nauhana seokseen ja sekoita hyvin. Kaada sitruunarahkakerroksen päälle ja anna hyytyä.

Tee lopuksi kiille ja koristeet. Sekoita 3 dl limen mehua ja noin 1 dl sokeria. Sokeria voi lisätä tuomaan makeutta jos haluaa. Itse pidin kiilteen melko kirpeänä. Lisää vihreää elintarvikeväriä, kunnes saat haluamasi värin. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna hieman mehua ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada mehuseokseen ohuena nauhana ja jäähdytä hyvin. Kaada kakun päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään 3-4 tuntia.

Sulata valkosuklaa ja pursota siitä haluamasi mallisia koristeita. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Hetkeä ennen tarjoamista koristele kakku valkosuklaakoristeilla ja limen kuoren raasteella.

This might just be the best cheesecake I have done so far! The combination is amazingly fresh, with a hint of sweetness from the white chocolate. By the way, if you need to make the cake gluten free, just use gluten free digestive cookies and chocolate, it’s very easy!

Ingredients (10-12 pers.):

150 g digestive cookies
75 g butter

200 g lemon flavoured quark
2 dl double cream
1 lemon’s zest
1 lemon’s juice
2 gelatine leaves
1 tsp vanilla sugar

200 g white chocolate
2 dl double cream
185 g natural cream cheese
1 lime’s juice
1 lime’s zest
4 gelatine leaves

3 dl lime juice
1-1,5 dl sugar
Green food colouring
3 gelatine leaves

Lime zest
100g white chocolate

Crush the cookies in a bowl. Melt the butter and mix it with the cookie crush. Take a removable bottom cheesecake pan, cover the bottom with baking paper and spread the cookie crush on the bottom. Let it rest in the fridge.

Whip the cream. Grate the lemon zest and press the lemon juice. Mix the quark, vanilla sugar, lemon zest and 3/4 of the juice with the cream. Soften the gelatine leaves in cold water for a couple of minutes. Heat up 1/4 of lemon juice and mix the gelatine with it. Pour slowly and carefully into the mixture. Mix well. Cover the sides of the cake pan with baking paper, then pour the cream mixture on top of the cookie layer. Let it congeal in the fridge.

In the meanwhile, melt the white chocolate over a bain marie. Whip the cream. Mix the cooled down chocolate into the cream cheese, add the cream. Grate the lime zest and press the juice. Add zest and again 3/4 of juice into the white chocolate mixture. Soften the gelatine leaves in cold water for a couple of minutes. Heat up 1/4 of lime juice and mix the gelatine with it. Pour slowly and carefully into the mixture. Mix well. Spread this layer on top of the cake and let it congeal in the fridge.

When the cake has properly congealed, prepare the gelatine topping. Mix the lime juice with about 1 dl of sugar. You can add as much sugar as you want to suit your taste, but the topping is supposed to be a little sour. Add food colouring, until you have the desired colour. Again, soften the gelatine leaves in cold water for a couple of minutes. Heat up some of the lime juice and mix the gelatine with it. Then mix it well with the rest of the juice, and make sure the gelatine topping is cool before pouring it on the cake. Pour on top of the cake, close to the surface. Let the cake congeal in the fridge for at least a couple of hours, preferably 3-4.

Melt the rest of the white chocolate over a bain marie, and make decorations of your choice of it. Let them cool down in the fridge. Grate the lime zest.

Just before serving, decorate the cake with white chocolate and finely grated lime zest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s