Vietnamilaiset salaattiwrapit kanalla – Vietnamese chicken lettuce wraps

Kaipaatko juhannuksen juhlinnan jälkeen jotain kevyempää? Niin minäkin. Siispä tämä viikko on omistettu kasvispainotteisille, kevyemmille resepteille. Ainakin viikonloppuun asti…

Nämä salaattiwrapit tuovat vaihtelua iänikuisiin tortilloihin ja tacoihin. Herkullinen nuoc cham-kastike, mausteinen kana ja raikkaat kasvikset nuudeleineen salaattiwrapissä ovat kyllä ihanan raikas ja makunystyrät koukuttava yhdistelmä.

Ainekset:

Nuoc cham-kastike (noin 1,5 dl):
3 rkl limen mehua
2 rkl sokeria
1 dl vettä
2,5 rkl kalakastiketta
1 valkosipulin kynsi
1-2 thai-chiliä

Kanatäyte:
400 g kanasuikaleita
1 limen mehu + kuori
1/2 punainen chili
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
1 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria
Kevätsipulin vartta silppuna
Kourallinen tuoretta korianteria ja minttua
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä paistamiseen

Pehmeää keräsalaattia
45 g (kuivapaino) riisinuudelia
1 porkkana
Muutama retiisi

Valmista ensin kastike. Silppua valkosipuli ja chilit pieneksi. Yhdistä limen mehu, sokeri ja vesi, sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Sekoita kalakastike joukkoon, lisää chilit ja valkosipuli. Sekoita ja maista. Maun tulisi olla yhtä aikaa suolainen, makea, hapan, umami ja tulinen. Kannattaa antaa kastikkeen tekeytyä huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen tarjoamista.

Valmista kanatäyte. Leikkaa valkosipuli ja inkivääri pieniksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Silppua yrtit ja kevätsipulin varret. Raasta limen kuori ja purista mehu. Paista valkosipulia, chiliä ja inkivääriä hetki pannulla. Lisää kanasuikaleet. Ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kalakastike, fariinisokeri ja limen mehu. Sekoita hyvin ja lisää limen kuori ja yrtit. Kun suikaleet ovat valmiit, jätä ne kannen alle odottelemaan hetkeksi.

Keitä 3-4 dl vettä kattilassa, lisää ripaus suolaa. Kun vesi kiehuu, ota kattila pois liedeltä ja anna riisinuudeleiden hautua vedessä kannen alla noin 3-4 minuuttia (riippuu nuudeleista, tarkista pakkaus). Huuhtele hyvin vedellä ja valuta.

Leikkaa porkkanasta ohuita suikaleita, viipaloi retiisit.

Kerää salaatinlehdelle nuudeleita, kanatäytettä ja kasviksia. Dippaa koko komeus nuoc cham-kastikkeeseen tai levitä kastiketta lusikalla. Nam nam!

Looking for something a little lighter for your dinner table after the weekend? Yup, same here. So this week is dedicated to lighter, veggie-based recipes. At least until the next weekend…

These Vietnamese lettuce wraps are a welcome change from basic Mexican tortillas and tacos. The delicious nuoc cham-sauce, spicy chicken and fresh veggies along with rice noodles in a lettuce wrap are a fresh and addictive combination.

Ingredients:

Nuoc cham-sauce (about 1,5 dl):
3 tbsp lime juice
2 tbsp sugar
1 dl water
2,5 tbsp fish sauce
1 garlic clove
1-2 thai chilis

Chicken filling:
400 g chicken breast cut to small pieces
1 lime’s juice + zest
1/2 red chili
1 cm piece of fresh ginger
1 garlic clove
1 tbsp fish sauce
1 tbsp brown sugar
Chopped spring onion stems
Handful of fresh coriander and mint
Black pepper
Salt
Olive oil for frying

Boston lettuce or other soft lettuce
45 g (dry weight) rice noodles
1 carrot
A few radishes

Prepare the sauce first. Mince the garlic and chili peppers. Combine lime juice, sugar and water, mix until the sugar dissolves. Add the fish sauce, chili peppers and garlic. Mix well and taste. The taste should be salty, sweet, sour, umami and spicy at the same time. Let sauce rest for a while in room temperature.

Prepare the chicken. Cut garlic and ginger into small pieces. Remove seeds from the chili and cut into small slices. Mince the herbs and spring onion stems. Grate the lime zest and press the juice. Fry garlic, chili and ginger for about a minute on a pan. Add chicken pieces and brown them well. Season with salt and black pepper. Add fish sauce, brown sugar and lime juice. Mix well and add herbs and lime zest. When the chicken filling is done, put a lid on the pan and let it wait.

Bring 3-4 dl of salted water to boil in a saucepan. When the water boils, take it off the heat and soak the noodles in the water. Let them be for about 3-4 minutes (depends on the noodles, so check the package). Rinse well with water and drain.

Cut the carrot into very thin slices, slice the radishes.

Gather noodles, chicken filling and veggies on the lettuce. Dip the whole thing into nuoc cham or spread some sauce on top. Yummy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s