Mausteinen linssikeitto – spicy lentil soup

Mikä lämmittäisi paremmin pakkaskeleillä kuin perinteinen linssikeitto? Linssikeitto on helppo tehdä ja se pitää nälän poissa. Linssit kun ovat uskomattoman ravintorikkaita, sisältävät paljon proteiinia ja vitamiineja. Vaihtelua keittoihin saa helposti vaihtelemalla kasviksia ja mausteita. Tässä reseptissä makua tuo tomaattipohja itämaisilla mausteilla.

Ainekset:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g ruskeita linssejä
400 g murskattua tomaattia
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl harissaa
Ripaus sokeria
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumajauhetta
Pinnalle koristeeksi korianteria ja turkkilaista jogurttia

Jos et käytä valmiiksi liotettuja linssejä, liota niitä noin 30 minuuttia ennen keittämistä. Liottaminen vähentää keittoaikaa noin puolella.

Leikkaa sipuli ja valkosipuli silpuksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää murskattu tomaatti, sokeri, linssit, kasvisliemikuutio, vesi ja mausteet (paitsi harissa). Anna kiehua hiljaa noin 20-30 minuuttia. Linssien tulee olla pehmeitä, mutta säilyttää muotonsa. Lisää lopuksi harissa ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Soseuta keitto halutessasi. Jos keitto on liian paksua, voit lisätä hieman vettä.

Silppua pinnalle korianteria ja viimeistele turkkilaisella jogurtilla.

It’s cold and snowing, what better way to warm oneself up than with a good old lentil soup? It’s easy to prepare and really keeps the hunger away as lentils are amazingly rich in vitamins and protein. One can easily vary the taste with different vegetables and spices. This recipe’s catch is the tomato base with oriental spices.

Ingredients:

1 onion
2 garlic cloves
250 g brown lentils
400 g crushed tomato
1-2 tbsp olive oil
1 tsp harissa
Pinch of sugar
1 vegetable stock cube
5 dl water
1/2 tsp black pepper
1 tsp paprika powder
1 tsp turmeric powder
Decorate with fresh coriander and Turkish yoghurt

If you’re not using canned/soaked lentils, do soak them for about 30 minutes in water before cooking. Soaking reduces the cooking time by half.

Cut the onion and garlic cloves into tiny bits. Sauté them in olive oil in a saucepot for a couple of minutes. Add crushed tomato, sugar, lentils, vegetable stock cube, water and spices (excluding harissa). Let it boil on low heat for about 20-30 minutes. The lentils should be soft but still hold their shape. Finally add harissa and let the soup boil for a few minutes more. You can puree the soup if you like (I prefer not to). If it’s too thick, add some water to it.

Chop some coriander on top and finish it off with a spoonful of Turkish yoghurt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s