Carbonnades à la flamande

Sunnuntaina on aikaa laittaa ruokaa ja haudutella pitkään ihania lihapatoja. Tämä oluessa haudutettu lihapata on belgialaistyyppinen klassikko, josta on myös useita eri variaatioita. Tämä resepti perustuu Julia Childin alkuperäisversioon, mutta olen muunnellut sitä itselleni sopivaksi.

Ainekset:

800 g naudanrintaa
2-3 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2-3 dl vasikan fondia
0,33 cl vaaleaa olutta, pilsner-tyyppistä
2 rkl fariinisokeria
1 dl tuoretta persiljaa
1 rkl kuivattua timjamia
2 laakerinlehteä
Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi keitettyjä perunoita

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Leikkaa liha kuutioiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista lihapalat nopeasti öljyssä ja siirrä syrjään odottamaan. Ruskista sipuleita ja valkosipuleita samalla pannulla noin 5 minuuttia. Lado lihapaloja, sipulia ja valkosipulia kerroksittain uuninkestävään pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna fondi samalla pannulla ja kaada se sitten pataan muiden aineksien päälle. Lisää olut. Lisää fariinisokeri ja yrtit, sekoita hieman. Kuumenna pata kiehumispisteeseen liedellä ja siirrä sen jälkeen uuniin.

Hauduta vähintään 2,5 tuntia, mielellään pidempään. Lihan tulee olla erittäin mureaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa ja koristele tuoreella persiljalla.

Sunday is the one day of the week when people have the time to prepare lovely slow cooking beef stews. This stew is a Belgian style classic and can be done in many different ways. This recipe is based loosely Julia Child’s book. 

Ingredients:

800 g beef brisket
2-3 tblsp oilve oil
1 large red onion
4 garlic cloves
2-3 dl veal stock
0,33 cl pilsner style beer
2 tblsp brown sugar
1 dl fresh parsley
1 tblsp dried thyme
2 bay leaves
Salt and black pepper

Serve with boiled potatoes

Heat the oven to 160 °C. Cut the meat into cubes. Cut the onion into slices and crush the garlic cloves. Brown the meat cubes quickly in olive oil and se them aside for a moment. Brown the onions and garlic on the same frying pan for about 5 minutes.

Place the meat, onions and garlic into a casserole in layers. Season with salt and pepper.

Heat up the veal stock on the same frying pan, and then add it to the casserole. Add beer. Add brown sugar and herbs, mix a little. Heat up the casserole to boiling point and then put it into the oven.

Cook for at least 2,5 hours, preferably longer. The meat should be extremely tender.

Serve with boiled potatoes and decorate with fresh parsley.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s