Vadelma-lakritsi moussekakku – raspberry liquorice mousse cake

Tein tämän kakun äitienpäiväksi ja maistelijat olivat kovin tyytyväisiä. Vadelman ja lakritsin yhdistelmä on todella hyvä, makeutta ja kirpeyttä samaan aikaan. Alkuperäinen resepti on Valion koekeittiöstä, mutta vaati pientä tuunausta koska Valion resepti oli todella ällömakea. Niinpä korvasin vadelmahillon tuoreilla marjoilla. Makeutta voi myös vähentää käyttämällä pohjassa täytekeksien sijaan esim. digestive-keksejä.

Ainekset (10-12 annosta)

150 g Oreo täytekeksejä
50 g voita
6 liivatelehteä
3,3 dl kuohukermaa
2 dl murskattuja vadelmia
200 g maustettua rahkaa lakritsi-sitruuna (Valio)
1 dl lakritsikastiketta
100 g valkosuklaata
Mustaa elintarvikeväriä
Koristeeksi turkinpippurirouhetta, mintun lehtiä ja vadelmia

Sulata voi. Murenna keksit esim. tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksimuru pohjalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota 2 dl kermaa. Liota 4 liivatelehteä lorauksessa kuumaa vettä. Laita murskatut vadelmat kulhoon ja kaada sekaan liivateseos. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin. Levitä keksipohjalle ja siirrä kakku takaisin jääkaappiin hyytymään.

Vaahdota 100 g rahkaa ja loput kermasta yhdessä. Lisää lakritsikastike. Vaahdota. Sulata 2 liivatelehteä lorauksessa vettä ja valuta seos lakritsi-kermaseokseen. Sekoita hyvin. Levitä täyte vadelmamoussen päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt. Kuumenna 100 g lakritsirahkaa ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta pois liedeltä ja lisää musta väri. Kuorrutuksen tulisi olla mustaa. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja valuta se sitten kakun päälle (ota vuoan reunat pois ensin). Tasoita kuorrute ja nosta kakku kylmään. Koristele vadelmilla, mintun lehdillä ja turkinpippurirouheella juuri ennen tarjoilua.

I made this cake for mother’s day and everybody loved it! We love the taste of liquorice in the North, goes well with our dark winters…It may taste a little weird at first, but honestly it works really well with sour berries and citrus fruit. The original recipe was made by a Finnish food company Valio, but that recipe was really way too sweet, so I tuned it a little with fresh raspberries.

If you can’t get your hands on liquorice flavoured quark, use lemon. That will do the trick together with liquorice sauce.

Ingredients (10-12 portions)

150 g Oreo cookies
50 g butter
6 gelatine leaves
3,3 dl double cream
2 dl crushed raspberries
200 g liquorice or lemon flavoured quark
1 dl liquorice sauce
100 g white chocolate
Black food colouring
Decorate with liquorice candy (if available), mint leaves and raspberries

Melt the butter. Crush the cookies for example in a blender. Add butter and mix well. Cover a cake tin with a loose base with baking paper and spread the cookie-mix evenly on the bottom. Let it harden in the fridge.

Soften the gelatine leaves in cold water. Whip 2 dl of cream. Melt 4 gelatine leaves in about 1 tsp of hot water. Mix the crushed raspberries and melted gelatine in a bowl. Add whipped cream and mix well. Spread the mousse on top of the cookie base and place the cake into the fridge.

Froth 100 g of quark and rest of the cream togeter. Add the liquorice sauce. Froth it all for a few more minutes. Melt the other 2 gelatine leaves in 1 tsp hot water and pour it into the liquorice-cream mixture. Mix well. Spread the filling on top of the mousse and let the cake rest in the fridge until the next day.

When the cake is congealed, prepare the icing. Heat up 100g of quark and white chocolate (in pieces) in a saucepan. When the chocolate has melted, turn off the heat and colour the icing black. Let the icing cool down so it doesn’t melt the cake. Remove the edge of the cake tin and pour the icing on top. Spread it evenly and put the cake into the fridge for about 30 minutes. Decorate with raspberries, mint leaves and liquorice candy just before serving it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s