Sushi bowl

Jos tavallinen sushi kyllästyttää tai et jaksa näpertää yksittäisiä paloja, sushi bowl on näppärä tapa nauttia samoista herkuista! Kulhon pohjalle tulee sushiriisiä ja päälle kootaan erilaisia aineksia, kuten kalaa, merilevää, inkivääriä, papuja ja vihanneksia. Jos ei tykkää raa’asta kalasta, voi sen tilalla käyttää esimerkiksi kylmä- tai lämminsavustettua kalaa.

Ainekset (2 annosta):

400 g kylmäsavulohta
1/2 tlk kypsiä härkäpapuja
2 dl sushiriisiä
2,5 dl vettä
3,5 rkl riisietikkaa
1/4 rkl suolaa
2 rkl sokeria
1 avokado
100 g kurkkua
1 pieni punasipuli
1 arkki noria
Ruohosipulia
Kevätsipulia
Seesaminsiemeniä
Soijakastiketta
Halutessasi limen mehua

Valmista ensin riisi. Huuhtele riisit hyvin, niin että vesi on täysin kirkasta. Pane riisit syvään, paksupohjaiseen kattilaan. Lisää vesi. Anna riisien seistä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Laita kansi päälle ja käännä lämpö suurimmalle teholle. Kuumenna kunnes riisi alkaa kiehua, sitten käännä lämpö pienimmilleen ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi isoon kulhoon ja valmista etikkaliemi.

Sekoita riisietikka, suola ja sokeri kattilassa. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä. Kaada liemi leikkausliikkein riisin joukkoon. Jäähdytä riisi mahdollisimman nopeasti huoneenlämpöiseksi. Peitä riisi kostealla pyyhkeellä ja jätä odottamaan.

Leikkaa lohi, avokado, sipuli, kevätsipuli, kurkku ja nori paloiksi. Laita riisi kulhon pohjalle, asettele päälle muut ainekset. Voit maustaa kulhon soijakastikkeella ja limen mehulla.

If you’re bored of eating sushi the usual way, or too tired to make makis and nigiris, try the easy way, the sushi bowl! You build it up with sushi rice, fish, sea weed, ginger, beans and vegetables. And if you don’t fancy raw fish, you can use cold or warm smoked fish instead.

Ingredients (2 bowls):

400 g cold smoked salmon
1/2 can cooked broad beans
2 dl sushi rice
2,5 dl water
3,5 tblsp rice vinegar
1/4 tblsp salt
2 tblsp sugar
1 avocado
100 g cucumber
1 small red onion
1 sheet of nori
Fresh chives
Spring onion stems
Sesame seeds
Soy sauce
Lime juice, optional

Prepare the rice. Rinse the rice in a sieve, so that the water is completely clear. Put the rice in a deep, thick-bottomed saucepan. Add water. Let the rice rest in the cold water for about 15 minutes. Put the lid on and turn on the heat to maximum. When the rice starts to boil, turn the heat the lowest possible and let it boil for about 10 minutes. Turn off the heat and let the rice simmer for another 10 minutes. Move it to a large bowl and prepare the vinegar sauce.

Mix rice vinegar, salt and sugar together. Bring the mixture to boil so that the sugar melts. Cool it down. With cutting moves, mix it with the rice. Cool the rice to room temperature as quickly as possible. Cover it with a moist towel and prepare the other ingredients.

Cut the salmon, avocado, onion, spring onion, cucumber and nori into pieces. Put the rice on the bottom of a bowl and place other indredients on top. You can season the bowl with soy sauce and lime juice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s