Saslik-vartaat – Shashlik

Grillikausi on avattu! Juhannuksen lähestyessä on hyvä testata kaikki uudet grillireseptit. Nämä taivaallisen hyvä saslik-vartaat kuuluvat ehdottomasti tarjoilujen aateliin. Kaukasiasta ja Venäjältä tutut saslikit tehdään yleensä lampaan lihasta, mutta naudan ulkofile käy tarkoitukseen myös erinomaisesti.

Ainekset:

500 g naudan ulkofilettä
1 punainen suippopaprika
100 g Pimientos de padrón – grillipaprikoita
1-2 punasipulia

Marinadi:
1 dl oliiviöljyä
1 dl soijaa
0,75 dl punaviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
Puolikas chilipaprika
0,5 dl tuoretta korianteria
2 valkosipulin kynttä

Leikkaa liha noin 3-4 cm kokoisiksi paloiksi. Valmista marinadi. Silppua chili ja korianteri, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää lihapalat joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin puolisen tuntia ennen grillausta. Leikkaa paprikat paloiksi ja tee punasipulista lohkoja. Jos käytät puisia vartaita, niitä olisi hyvä liottaa vedessä jonkin aikaa ennen grillausta. Pujota vartaisiin lihat, sipuli ja paprikat.

Valele vartaita koko grillauksen ajan marinadilla. Grillaa noin 5-6 minuuttia per puoli, noin 10 minuuttia jos haluat lihasta kypsempää.

Tarjoile kuumana ja nauti!

BBQ season has officially been opened! As Midsummer approaches, it’s about time to test out new fantastic bbq recipes. This heavenly shashlik recipe is definitely worth testing if you’re trying to impress meat lovers at your next bbq party! Shashlik from Caucasus and Russia is usually made with lamb meat, but beef sirloin works well too.

Ingredients:

500 g beef sirloin
1-2 (red) pimiento
100 g Pimientos de padrón – bbq peppers
1-2 red onion(s)

Marinade:
1 dl olive oil
1 dl soy sauce
0,75 dl red wine vinegar
1 tblsp lemon juice
1 tsp thyme
1 tsp rosemary
Half a chili pepper
0,5 dl fresh coriander
2 garlic cloves

Cut the meat into pieces about 3-4 cm in size. Prepare the marinade. Chop the chili and coriander, press the garlic cloves. Mix all ingredients in a bowl and add the meat. Mix well and let the meat marinate in the fridge for at least 3 hours, preferably through the night.

Take the meat out about 30 minutes before the planned bbq. Cut the pimientos to pieces and the onion to wedges. If you’re using wooden skewers, be sure to soak them for a while in water. Next, thread the meat pieces, pimientos and onion wedges on the skewers.

Baste the skewers while cooking them. Grill for about 5-6 minutes for medium and 10 minutes for well done.

Serve hot and enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s